שר האוצר בוחן: הפחתה של שיעור המכס ביבוא בשר לישראל

במסגרת המאמצים להפחתת יוקר המחייה, בוחן שר האוצר הפחתה של שיעור המכס ביבוא בשר טרי או צונן

עוד תחרות בשוק הבשר. צילום אילוסטרציה: פיקסביי

שר האוצר משה כחלון בוחן הפחתה של שיעור המכס ביבוא בשר טרי או צונן. רשות המסים פירסמה פניה לציבור הכוללת את פרטי המהלך המוצע והזמנה להתייחסות של הגורמים הרלוונטיים אליו תוך 20 יום.

בשנת 2016 תתווסף לכמות הפטורה במסגרת המכסה עוד 2,500 טון בפטור מכס, ותעמוד בשנה זו על 7,500 טון.

כמות זו תלך ותגדל בשנים 2017-2018 בעוד כ-10,000 טון ותעמוד בשנת 2019 על 17,500 טון בפטור ממכס. מעבר לכך, שיעור המכס ביבוא בשר טרי או מצונן מחוץ למסגרת המכסה ילך ויפחת באותן שנים בהתאם למתווה המוצע ויעמוד בשנת 2019 על 12%.

שוק הבשר הטרי הכשר בישראל מוערך בכ-20 אלף טון בשנה. על יבוא של בשר טרי מוטל מכס של 12% ממחיר הרכישה ותוספת של 13 שקלים לק”ג. על פי נתוני ה-OECD, מחירי הבשר בישראל גבוהים בכ-20% ממחירי הבשר בשאר מדינות הארגון.

משרד האוצר פתח החל משנת 2015 מכסות פטורות ממכס לייבוא בשר. בשנת 2016 עומדת מכסה זו על 5,000 טון ועוד כ-1,000 טון פטורים ממכס מכוח הסכמי סחר. עד כה יובאו לישראל, בשנת 2016 למעלה מ-4,000 טון בשר טרי.

בעקבות הייבוא הרוויח הצרכן הישראלי פעמיים: עבר לצרוך בשר טרי במקום בשר מופשר ונהנה מאפשרות של רכישת בשר טרי ואיכותי במחיר זול ב 20-30% ממחירו של הבשר משחיטה מקומית.

המתווה להגדלת המכסות הפטורות ממכס צפוי להסיר את חסמי הייבוא הקיימים בפני היבואנים ולאפשר להם לעמוד בביקוש המקומי לבשר המיובא. מהלך זה צפוי לאפשר לצרכנים להמשיך לרכוש בשר טרי במקום בשר מופשר וזאת במחירים זולים יותר אף מהבשר המופשר שהינו למעשה בשר קפוא שהופשר.

בסופו של המהלך יבוטל כליל המכס הקבוע על ייבוא בשר טרי לישראל.