חשיפה: בנות ה–40 פלוס לא נרגעות נרגעות מהטרנד החדש שגורם להן להיפטר משומן בטני באמצעות “שיטה מוזרה” שמפסיקה התמכרות לגלוטן

אמנם קשה להאמין, אך למרות הקשיים שמעורר הממסד מסתבר שכמעט כל אחת יכולה לחסל מיידית את ההתמכרות שלה לגלוטן. ביקשנו מהמומחה לחיסול התמכרויות שישתף אותנו.

מאת: אוראל גוטסמן

’’החיים המודרנים מסוכנים יותר ממה שהרוב חושבים.’’ אמר לי יעקב שקרל, ישראלי שכבר חי כ–17 שנים בוולנסיה שבספרד ונמצא בארץ לרגל ביקור משפחתי (אז תפסנו אותו לראיון נוקב)

זה לא בדיוק נראה כך, אמרתי ליעקב כשנפגשתי איתו לראיון באחת מהמסעדות שבחוף הים בתל–אביב, עם כל אלפי האנשים שגודשים את החופים בקיץ החם.

’’תסתכלי על השולחנות שסביבנו ותראי דבר אחד משותף על כולם’’ הוא אמר.  ’’לחם, פסטה, עוגות, מזון תעשייתי ובכולם המרכיב העיקרי הוא הקמח. 90% מהקמח הוא חלבון הגלוטן, שהופך לסוכרים ואלו גורמים להתמכרות.’’

אולי יעניין אותך לקרוא:

היום אפשר להפטר מהמשקל ללא דיאטה

סודות הדיאטה שלא רוצים שתדעי

כיצד שליטה בלחצים הרגילים של החיים משפיעה על ירידה במשקל.

האם זו ה׳בשורה׳ החדשה שלך רק בגלל שלשוק הדיאטות יש פוטנציאל כלכלי עצום?

 אני שמח ששאלת את זה.

שוק הדיאטות אכן זהו שוק ענק, אם איני טועה רק בישראל מדובר בכ–40 מליון שקל. ובעולם זה הרבה יותר גדול. ונשאלת השאלה מדוע זה כך?

ואני לא אוהב להתקל בדברים שאני לא מבין אותם ולכן אני אוהב ל׳הפוך את האבנים׳ ולגלות את הנחשים והעקרבים שמסתתרים תחתן.

תעשיית הדיאטות מנצלת את החולשות של בני האדם לטובתן, ועם זאת תעשיית הדיאטות ששייכת לענף שקוראים לו ׳תעשיית היופי׳ שזה כולל גם את מכוני הכושר והקוסמטיקה.

אני הייתי קורא לזה בשם אחר: ’’תעשיית הדימוי העצמי’’

וחשוב שנבין שזה רק קצה הקרחון, יש תעשיות נוספות שהן הגורם לכך שאנשים זקוקים לדיאטות.

ולגבי מה שקראת לו ה׳בשורה׳.

אני מביא גישה שהיא שונה לחלוטין מכל מה שמוכר כיום בשוק.

ישנם שתי גישות עיקריות שעל פיהן חיים כל בני האדם בעולם.

כ–90% מבני האדם בעולם פועלים על פי הגישה שאומרת שאם מישהו עושה משהו, סימן שהוא השקיע מחשבה וגם אני יכול לעשות כמוהו ולא צריך לחשוב על מה שאני עושה, זה שיטת ׳יהיה בסדר׳.

בגישה השניה נמצאים אותם 10% הנותרים שלא מוכנים ללכת בדרך בגלל שכולם הולכים בה, אלא הם מחפשים כיוונים שונים. וזו בדיוק הדרך שאני הולך בה, פורץ דרכים חדשות.

אתה הרי לא בא מעולם הדיאטה, אז איזה ידע יש לך?

אכן, אני לא דיאטיקן, וזה בדיוק היתרון הגדול שלי. אני שלא גדלתי בעולם הרפואה והדיאטות רואה דברים שׁכל אותם כביכול מומחים שגדלו בתחום אינם רואים. אני לא מוכן לקבל את מה שהם רואים כמובן מאליו. וכמומחה במיינד האנושי, אני רואה את כל נקודות המפתח שהם מפספסים.

אתן לך דוגמא, לפני שנתיים התפתחה לי דלקת בעצב הסיאטי, שיורד מהגב לרגל. הרופא אמר שיש לו ידע בנושא ואני הולך לסבול כאבים חזקים משך 6 חודשים והוא נתן לי תרופות… אמרתי לו שאני אמצא פתרון ולא אסבול 6 חודשים… והוא הסתכל עלי כאילו אני מפגר, שלא מבין כלום… אחרי שבועיים חזרתי אליו ללא כאבים וללא דלקת…  ושאלתי אותו אם הוא רוצה לרקוד איתי? אחרי שהסברתי לו מה עשיתי… הוא ענה לי שזה מצויין.

ועכשיו החלק החשוב באפיזודה הזו, הרופא נתן לי תרופות שיורידו לי כאבים… ועוד תרופה שתגן על הקיבה שלי מפני הנזקים של התרופה הראשונה… כלומר הרפואה ביודעין מנסה לפתור בעיה אחת ויוצרת בעיות רפואיות נוספות… משהו דפוק בהגיון הזה…

אותו ארוע, ועוד ארועים דומים עם רופאים גרמו לי לאבד אמון במערכת הרפואית.

ואחרי שהבנתי שמשהו לא עובד נכון בהגיון של השיטה הרפואית הקיימת. התחלתי לחפש את התשובות הנכונות.

הבנתי שכל אותה מערכת אורגנית שנקראת ׳בן אדם׳ מופעלת באמצעות המוח, שהוא הקופסא החשמלית שמפעילה את המערכות הפיזיות. ויש מערכת נוספת שנקראת המיינד, שמורכבת מהמודע והתת–מודע וזה ששולט במוח.

אז במקום לנסות לפתור את הסימפטומים הפיזיים של האדם אני הולך למקור, למיינד ועושה שם את השינויים הדרושים.

והמיינד הזה הוא ’מחוץ לתחום׳ עבור הרופאים והדיאטיקנים, הם בכלל לא רואים אותו.

וזו בדיוק ההתמחות שלי. להבין את המיינד ולדעת איך פועל המיינד ואיך אפשר לתכנת אותו מחדש להשיג את המטרות שאנו רוצים.

וואו, נשמע מרתק, אז איך הגעת דווקא לדיאטה?

לפני מספר חודשים באחד הביקורים הקודמים בארץ, נפגשתי עם אחד המנטורים שלי. והוא אמר לי שאני חייב לקחת את עצמי בידיים. והאמת, שהייתי הרבה יותר שמן.

בביקור שקדם לאחרון, נפגשנו שוב והוא אמר: ’’וואו, מה עשית? הורדת משקל, אתה נראה הרבה יותר טוב ואתה חייב ללמד את השיטה המיוחדת שהשתמשת בה’’.

זה גרם לי לחשוב על התהליך שעברתי ולבנות אותו כקורס אינטרנטי.

חשוב שאנשים יבינו, שכל ענף הדיאטות מתחיל ונגמר בדימוי העצמי שלנו.

בואי נקח את אותו מיתוס שמלמדים נשים צעירות: ’’יפה, חכמה וגם אופה’’.

בחורה יפה, צעירה וחטובה, מתחתנת באהבה גדולה. הבעל הצעיר והחטוב אינו מסיר מהן את העיניים וגם לא את הידיים, דבר שגורם להן להכנס להריון, שניים או יותר, ופתאום כל החיטובים התעגלו ונעלמו.

החלק השני של המיתוס זה האופה, והיא מבשלת ואופה, אפילו יותר טוב מאמא שלה. וכל האוכל הטעים הזה משאיר את חותמו על האשה וגם על הבעל שמתחיל גם הוא לקבל כרס עגלגלה.

השנים עוברות, הלחצים שמעיקים, כסף, עבודה, הילדים, הבעל ששקוע בכדורגל בטלביזיה, מפליץ בחדר השינה.

ומגיע היום ששניהם אומרים: ’’מי זה או זו? אני לא התחתנתי איתו או איתה’’.

והנשים, שמה לעשות? אבל הן חושבות הרבה יותר מהגברים, מסתכלת במראה ואומרת לעצמה:

’’אני לא אוהבת את המראה שלי, אני רוצה שוב פעם להראות כמו אותה צעירה חטובה שהייתי’’.

והיא מחפשת את שיטת הדיאטה האחרונה שכולם מדברים עליה. ובאותו הזמן היא ממשיכה לבשל לבני המשפחה את כל המאכלים שהם אוהבים והיא כל כך טובה בהם.

ועכשיו שהיא עושה דיאטה, היא רק מסתכלת על האוכל ומריחה את אותם הריחות שרק מגרים אותה כאשר בני המשפחה שנהנים ממעשה ידיה.

והיא חייבת להסתפק בחסה, גזר ו–250 גר׳ חזה עוף מבושל במים ללא שומן וללא תבלינים.

ואחרי שבוע, שבועיים היא טועמת תוך כדי הבישולים… היא לא אוכלת, רק טועמת. ואז היא מתייאשת מזה שהדיאטה לא עובדת.

ובחודשיים שאחרי שהפסיקה את הדיאטה היא מפצה את עצמה על אותם שבועיים של עינוי לאכול חסות.

התוצאה שהיא מתעגלת יותר ממה שהיתה לפני הדיאטה והיא כועסת על עצמה, ומתחילה לחפש דיאטה יותר טובה. ברוכה הבאה לעולם דיאטות ה׳יו–יו׳.

והאמת הגדולה… שאחרי שנים רבות של דיאטות שונות, אנו כבר יכולים להגיע למסקנה הכל כך ברורה. שדיאטות לא עובדות. הם רק מכניסות הרבה כסף למי שמשווק אותן.

והדרך שאני מלמד היא לא לעשות דיאטה, זה לא לספור קלוריות, ולא חובה לאכול רק חסה. אני מלמד לתכנת את המיינד באופן כזה שמונע את המאבק שבין התשוקה לאוכל ובין הרצון להיות רזה וחטובה.

האם זה גם הסיפור שלך?

אני רוצה להראות לך את המסע שלי בתמונות, איך שנראה ה׳אני׳ האמיתי שלי בצעירותי, ואיך נראיתי לאחר שהשמנתי בגלל שנים רבות של לחצים ותסכולים.

ואיך נראה לאחר שהורדתי משקל.

והתסכול הכי גדול שאיתו הסתובבתי יום יום במשך כל השנים היה לראות את עצמי במראה, והמחשבה וכל יום הייתי שואל את ההשתקפות שלי: ’’מי אתה? אנחנו מכירים?’’ בגלל שבתוך הראש שלי הדמות שלי, היא של אדם רזה.

ובכל אותם השנים למרות שהתאמנתי באומנויות לחימה ובצלילה ולא חשוב כמה ספורט עשיתי והייתי מאד גמיש. אבל המשקל נותר על מקומו.

וכדי לנסות לאחד בין שתי הדמויות הללו, זה שמשתקף אלי מהמראה לזו שנמצאת במחשבה בראש. עשיתי דיאטות, וכשהן לא הצליחו, השקעתי הרבה מאד כסף בשאיבת שומן, ואח׳כ טבעת על הקיבה… וכל השיטות האלו רק עשו לי נזקים.

לאחר שיצאתי מתקופה של משברים רציניים שהובילו אותי לנקודה שרציתי לסיים את חיי. החלטתי לעבור לספרד, ולפתוח פרק חדש בחיי.

הקמתי בית ספר לצלילה והייתי עושה כ–800 צלילות בשנה ופיתחתי טכניקה להתגברות על פחדים שלימדתי אותה לאלפי אנשים. ולמרות זאת המשקל נשאר.

בשלב הבא נכנסתי לעולם ההתפתחות האישית, נסעתי ללמוד אצל בוב פרוקטור, אותו מורה מפורסם מהסרט ׳הסוד׳. למדתי להבין איך המיינד פועל ואיך אפשר לשלוט בו. ולמרות זאת המשקל המשיך להשאר.

ואז נחשפתי לעולם ההיפנוזה וזה הדהים אותי. בגלל שמשך שנים פחדתי מהיפנוזה, היו לי תפיסות מטופשות, חשבתי שזו איזו שיטה שמישהו יכול לשלוט במיינד שלי. ואני שלימדתי אנשים להתגבר על פחד, הייתי תקוע בפחד שלי שהוא מבוסס על חוסר ידע.

וכאשר אפשרתי לעצמי לבחון את הנושא ולהכיר את ההיפנוזה מקרוב, הבנתי

שאני בזבזתי שנים רבות שבגלל שנתתי לפחד שלי לנהל אותי.

והיום אני יודע שלא קיימת דרך יותר קלה, יותר פשוטה ויותר מדוייקת בשביל לתכנת את המיינד שלנו מאשר באמצעות היפנוזה עצמית.

ובדיוק בנקודה הזו, המשקל החל לנשור ממני.

קודם ציינת שיש עוד תעשיות שגורמות לאנשים להזדקק לדיאטות.  

תודה ששאלת, את מאפשרת לי להסביר את אחד מהגורמים העיקריים להשמנה.

בני האדם פיתחו חקלאות והחלו להשתמש בחיטה לפני כ–10,000 שנים בתקופה הפרה–נאוליטית. והלחם הפך להיות מוצר מזון בסיסי במרבית התרבויות.

תהליכי הנדסה גנטית בחברה המודרנית, גרמו לכך שהאיכר במקום לקבל 80 קג׳ חיטה לדונם, מקבל  כ–759 קג׳ לדונם.

בחיטה יש קבוצה של חלבונים שיחד נקראים גלוטן והם בריכוז של 90%.

החלבונים הללו גורמים למצב שנקרא ’’מעי דולף’’, הם מומרים לסוכרים, חודרים למחזור הדם ומגיעים למוח ושם מתרחש תהליך של התמכרות.

לתהליך הכימי של הגלוטן יש השפעה של התמכרות בדיוק כמו שיש לסיגריות או לסמים אחרים.

לא עשיתי מחקר מתי בהסטוריה האנושית החלו אנשים לסבול מבעיות של צליאק או רגישות לגלוטן, וכיום רוב המזונות אשר לכאורה אמורים להיות בריאים הם מהונדסים גנטית והנזקים הבריאותיים רק מתרבים.

אראה לך נתונים של שארגון הבריאות הציג ב–2017:

1% מהאוכלוסיה העולמית סובל מצליאק ואכילת גלוטן מסכנת את חייהם.

עוד כ–30% מהאוכלוסיה העולמית סובלים מרגישות לגלוטן.

בין 60%–70% מתושבי המדינות העשירות סובלים מרמות שונות של השמנת יתר.

כאשר אומרים שרק 1% מהאנשים בעולם סובלים מצליאק זה נשמע כמו אחוז קטן וזניח. וכאשר נומינלית אנו רואים שהמספר הוא 80 מליון בני אדם, זה משנה את התמונה.

הגלוטן והסוכרים מספקים אנרגיה מהירה לגוף, ומאידך האנרגיה הזאת נגמרת מהר וכשרמת הסוכרים יורדת מרגישים את הצורך לנשנש ולאכול רק במטרה לחדש את רמת הסוכרים.

תעשיית המזון מודעת לאפקט ההתמכרות ומשתמשת במוצרים שונים שיוצרים יותר התמכרות למזון ותהליך ההשמנה צובר עוד קורבנות.

ובנקודה זאת נכנסת לתמונה תעשיית התרופות שמייצרת פתרונות רק לסימפטומים של המחלות אבל אינם פותרים את המחלות.

למעשה הרפואה ובכלל זה גם ענף הדיאטות אינם פותרים בעיות אלא רק סימפטומים.

והמסקנה העצובה היא ככל שיהיו בעולם יותר אנשים חולים, והתרופות שיצליחו להאריך את חייהם של אותם החולים. כך שתי התעשיות, המזון והתרופות יוכלו להגדיל את ההכנסות שלהם.

 

קראי עוד – הורדת המשקל שיכולה להחזיר תשוקה לחיי הזוגיות

כל מה שאמרת, נשמע מאד הגיוני. אז איך עובדת השיטה שלך?    

הדרך שאני עובד בה היא של איזון, בדיוק כמו שהרמב’’ם אמר, שהגוף והנפש מחוברים יחד.  כאשר אני עובד על הנפש, הגוף מגיב מיידית ומאזן את עצמו.

בואי נעשה סיכום קצר של תהליך ההשמנה.

האכילה של רבים היא אכילה רגשית, כלומר הלחצים והתסכולים גורמים להם לחפש את הפיצוי באוכל.

ומכיוון והגלוטן יוצר סוכרים והתמכרות, אנשים מוצאים את הסיפוק דווקא במזון שיש בו גלוטן.

וככל שאנשים משמינים הם נעשים מתוסכלים ומחפשים יותר סיפוקים רגשיים.

ונכנסים למשטרים דיאטיתיים שרק מגבירים את התסכולים.

ולכן אני עובד על מניעת ההתמכרות לגלוטן. כך שהאדם יקבל שליטה על כמות הגלוטן שהוא אוכל.

בביקור הזה הלכתי למסעדות והתארחתי אצל חברים, וכרגיל סלטים שדורשים לחמים ואח׳כ עוגות.

בעבר, לא הייתי עומד בפיתוי והייתי לוקח וטועם מהכל.

ושמחתי לגלות שהפעם, לא הרגשתי צורך לאכול ולטעום מהכל. ויכולתי לקחת חתיכה קטנה ולהסתפק בה. נכנסתי למסעדות והביאו פיתות ופעם שהייתי גומר יותר מאחת. והיום אני לא אוכל אפילו לא רבע פיתה.

אני יודע שהשליטה על הגלוטן חזרה לידיים שלי. ואני לא נאבק בעצמי שלא לאכול, אלא לא מרגיש צורך ורצון.

ומהצד השני אני גם לא רוצה למנוע מעצמי לחלוטין את הגלוטן. והסיבה היא שאם אמנע מעצמי אז אני נכנס לתהליך שדומה לדיאטה. וזה ממש לא דיאטה אלא שינוי של אורח חיים.

וכאשר מבינים שכאשר כל הדרכים הישנות לא עובדות. צריך לפעול בדרכים חדשות שהן שונות מכל מה שמוכר וידוע לנו. אני קורא לזה לחשוב ולפעול מחוץ לקופסא.

והשיטה שפיתחתי בשביל להפסיק את המאבק הפנימי ולתכנת את המיינד להפטר מהמשקל העודף ולהחזיר את החיטובים מחולקת לשלושה שלבים:

א. לומדים לשלוט בלחצים שגורמים לנו לחפש אוכל כפיצוי רגשי.

ב. לומדים לתכנת את הדימוי העצמי והחיטובים שאותם רוצים.

ג. לומדים לנטרל את ההתמכרות ולתכנת את צורת האכילה שלנו.

האם השיטה הזו מתאימה לכולם ?

זה יהיה לא מדוייק אם אומר שכן.

ועם זאת אשה לא צריכה להיות ’וונדר–וומן’ כדי להשתמש בשיטה הזו.

זה מתאים לנשים שניסו את השיטות הסטנדרטיות, זה לא עבד ונמאס להן.

והחליטו שפעם אתה ולתמיד לקחת שליטה על ההתמכרות לגלוטן.

לנשים  בעלות חשיבה פתוחה וגמישה שמוכנות לצאת מחוץ לקופסא.

לנשים שרוצות לתכנת מחדש את המיינד בגלל שפתרון סימפטומים אינה הדרך.

לנשים שמוכנות לצאת למסע ומבינות שהפתרון אינו ׳זבנג׳ וגמרנו.

לנשים שרוצות ל׳הדליק׳ מחדש את התשוקה של בני הזוג שלהן.

ולכל אותן נשים שחסרות אמונה ביכולות שלהן, שיחפשו רק להוכיח שהדרך הזו אינה יעילה, ושהן חסרות סבלנות לעשות את השינוי שהן רוצות.

לצערי הדרך הזו אינה מתאימה להן. והן יכולות להמשיך עם הדיאטות הסטנדרטיות.

האם יש לך טיפ מיוחד לתת לקוראות שלנו?

החיים המודרניים מאפיינים עם הרבה מצבים של לחצים ומתחים ומרבית האנשים אוכלים כדי לפצות את עצמם.

האכילה לא פותרת את הבעיות אלא היא מוסיפה התמודדות עם עליה במשקל ודימוי עצמי נמוך שמוסיף לחוסר הבטחון העצמי.

ולכן חשוב לזהות את שני סוגי הרעב שקיימים:

רעב ביולוגי ורעב ריגשי.

הרעב הביולוגי נבנה בהדרגה. לאחר מספר שעות שלא אכלנו הגוף מאותת לנו שהגיע הזמן לאכול.

הרעב הרגשי שונה מהביולוגי בכך שהוא מפתיע אותנו. זו תחושה פתאומית לאכול. כמו אשה בהריון שפתאום מרגישה חשק למאכל מסוים. ורוצה לאכול עכשיו

ולכן כאשר חשים ברעב, צריך לעצור, לחשוב על התחושה. אם אפשר להמתין

15–30 דקות אז זהו רעב ביולוגי. ואם לא ניתן להמתין זהו רעב רגשי.

והגיע הזמן לשנות את חוקי המשחק וללמוד לשלוט בהתמכרות לגלוטן.

איפה אפשר ללמוד את השיטה שלך?

בימים אלה אני פותח מחזור חדש של נשים שמעונינות להפטר מהשומן והמשקל העודף.

להצטרף יש להכנס לקישור שכאן.

אז מי שהחליטה שעכשיו זה הזמן שלה אחת ולתמיד לעשות שינוי והחזיר את החיטובים.

והיא מוכנה לעשות זאת בדרך שונה ובריאה, ללא דיאטות וללא מגבלות. עכשיו זה הזמן להצטרף.

ומאחר וזו הקבוצה הפעם הראשונה שאני עושה זאת בארץ, אני מציע בונוס מיוחד  לקבוצה מצומצמת של 30 נשים שיקבלו ליווי אישי שלי בקבוצת תמיכה סגורה.

זה לתקופה מוגבלת ובאופן חד פעמי ומצורף טופס להגשת מועמדות.

מי שמעונינת מוזמנת להכנס לקישור שכאן

להכנס לקישור שכאן.